Εκτύπωση

Τριγωνοψαρούλης

Ο Τριγωνοψαρούλης ζει στο βάθος της θάλασσας κάτω από τα αγριεμένα κύματα. Είναι ένα ψαράκι διαφορετικό, πολύ διαφορετικό. Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, όταν τον φαντάστηκε, δεν ήθελε να μοιάζει με κανένα άλλο ψάρι του αλμυρού ή του γλυκού νερού!

Είναι κοντός και πλατύς σαν φεγγαρόψαρο. Η μύτη του είναι μυτερή σαν του ξιφία και πλακουτσωτή σαν της κουτσομούρας. Έχει μεγάλα λαμπερά μάτια όπως η τσιπούρα και το στόμα του ώρες-ώρες είναι λίγο στραβό όπως του καρχαρία. Αυτό που τον κάνει, όμως, να ξεχωρίζει απ' όλα τα άλλα ψάρια της θάλασσας είναι το τριγωνικό του σχήμα! Γι' αυτό άλλωστε βαφτίστηκε και Τριγωνοψαρούλης!

Τον πρώτο καιρό, μόλις είχαν ανοίξει τα σχολεία, ο Τριγωνοψαρούλης ένιωθε πολύ μόνος του. Ακόμη και η δασκάλα του, η κυρα-Σουπιά, δεν ήξερε πώς να τον πλησιάσει. Δεν έδειχνε να καταλαβαίνει τι ζητούσαν οι ασκήσεις. Το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να σχεδιάζει τρίγωνα και η κυρα-Σουπιά τού έβαζε τις φωνές! Οι συμμαθητές του τον απέφευγαν και δεν τον ήθελαν στην παρέα τους!

Η μέρα, όμως, που ο Τριγωνοψαρούλης θα γινόταν ο ήρωας του βυθού δεν ήταν μακριά. Με την τρίγωνη λογική του κατέφερε να σώσει όλα τα πλάσματα του βυθού από τα καινούρια δόλια δίχτυα του ψαρά, τα έβαλε με τον Μεγάλο Καρχαρία, έσωσε τον τελευταίο Ιππόκαμπο, ταξίδεψε στον κόσμο των παράξενων ψαριών, πολέμησε για χάρη της αγάπης και νίκησε ώσπου επέστρεψε και πάλι! Και όλα τα ψάρια για να του δείξουν την απέραντη ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους έστησαν το άγαλμά του στην κεντρική πλατεία του βυθού για να τον καμαρώνουν όλοι!

photo via http://ologiomofeggari.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3.html