Εκτύπωση

Αλαντίν

Ο Αλαντίν ζει στην Κίνα μαζί με την αγαπημένη του πριγκίπισσα. Το παλάτι τους είναι πανέμορφο, με χρυσό θόλο, κολόνες από πολύτιμους λίθους και μαρμάρινα πατώματα. Δεν τους λείπει τίποτε και είναι πολύ ευτυχισμένοι. Τα παιδικά του χρόνια, όμως, ήταν πολύ διαφορετικά.

Ο Αλαντίν όταν ήταν μικρός ήταν ατίθασος και τεμπέλης. Ο πατέρας του, ο Μουσταφά, ήταν ράφτης και δούλευε ατέλειωτες ώρες την ημέρα ενώ ο Αλαντίν το μόνο που έκανε ήταν να τριγυρνάει με τους φίλους του στην αγορά και να προκαλεί φασαρίες. Δεν έβαλε μυαλό ούτε όταν ο δύστυχος ο Μουσταφά έφυγε από τη ζωή από τον καημό του για τα καμώματα του γιου του και έμεινε μόνος του με τη μητέρα του.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε αναπάντεχα μια μέρα όταν τον πλησίασε ένα Μαροκινός. Ο Αλαντίν θαμπώθηκε από την πλούσια εμφάνισή του. Ο Μαροκινός ισχυρίστηκε πως ήταν ο αδελφός του πατέρα του αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας μάγος που ήθελε να τον χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει τον μυθικό θησαυρό της κινέζικης πόλης Ελ-Καλ-Ατς. Μόλις λίγες ώρες μετά ο ευκολόπιστος Αλαντίν βρέθηκε παγιδευμένος κάτω από τη γη στον κήπο των θαυμάτων αλλά τελικά δεν τού βγήκε σε κακό. Σ' εκείνο το μέρος βρήκε το μαγικό λυχνάρι που θα τού άλλαζε τη ζωή για πάντα. Έτσι κι έγινε!

Το τζίνι του λυχναριού εκπλήρωσε κάθε του επιθυμία αλλά και ο Αλαντίν διδάχθηκε αξίες όπως η αγάπη, η αφοσίωση και η εργατικότητα. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του και σκοπός της ζωής του έγινε να προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του σε όποιον τη χρειάζεται.