Εκτύπωση

Φρικαντέλα

frikantelaΗ Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη είναι μια μάγισσα που ζει στον κόσμο που της έπλασε ο Ευγένιος Τριβιζάς. Κατοικεί σ΄ ένα στοιχειωμένο πέτρινο κάστρο στην κορυφή ενός ξερόβουνου. Έχει μεγάλη σουβλερή μύτη, φρύδια σε σχήμα τόξου κι όταν θυμώνει στραβώνει το στόμα της! Έχει γέρικη όψη και δεν έχει δόντια! Φοράει μαύρη μπλούζα, μια φαρδιά ριγωτή φούστα, βυσσινί γάντια και ένα ψηλό καπέλο, όπως όλες οι μάγισσες.

Αγαπημένη της συνήθεια είναι να ζυμώνει κουλουράκια, που όποιος τα τρώει δεν είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Με την ίδια ευκολία, όποιον την ενοχλεί, τον μεταμορφώνει με το μαγικό της ραβδί σε κάποιο από τα ζώα που ζουν στο σπίτι ή στα αγροκτήματα.

Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα διαφορετική από τις άλλες. Τα παιδιά την αγαπούν πολύ και την παραμονή των Χριστουγέννων την επισκέπτονται στο κάστρο της από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να της πουν τα κάλαντα! Εκτός, όμως, από τα παιδιά την αγαπούν και οι μεγάλοι και ειδικά οι δάσκαλοι και οι δασκάλες που κάθε χρόνο ανεβάζουν την ιστορία της στις χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις της τάξης τους!