Εκτύπωση

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας ζει μόνος του σ' έναν μικρό πλανήτη που οι αστρονόμοι τον ονομάζουν «αστεροειδή Β 612». Η μοναδική συντροφιά του είναι τρία ηφαίστεια, δύο ενεργά κι ένα σβησμένο, τα πανύψηλα μπαομπάπ κι ένα πανέμορφο λουλούδι. Το μικρό αγόρι με τα ξανθιά μαλλιά συνηθίζει να κάθεται στο πιο ωραίο σημείο του πλανήτη του απ' όπου αγναντεύει τα ηλιοβασιλέματα και σε όποιον τον επισκέπτεται διηγείται την ιστορία του.

Ήταν τότε που ο Μικρός Πρίγκιπας είχε πάρει την απόφαση να ταξιδέψει και σε άλλους πλανήτες για να γνωρίσει τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, για να μάθει καινούρια πράγματα. Επισκέφθηκε τον πλανήτη του Βασιλιά, του Ματαιόδοξου, του Μπεκρή, του Επιχειρηματία, του ανθρώπου που άναβε το φανάρι, του Γεωγράφου.. Ρωτούσε συνέχεια για να μάθει αλλά στις ερωτήσεις των άλλων δεν απαντούσε ποτέ.

Ο τελευταίος του σταθμός ήταν ο πλανήτης Γη. Στη Γη δε συνάντησε πολλούς ανθρώπους, όπως περίμενε. Μίλησε, όμως, με τα ζώα και τα φυτά κι έγινε αχώριστος φίλος με μια αλεπού που τού έμαθε να σκέφτεται με την καρδιά του, να νοιάζεται και να φροντίζει ό,τι αγαπά. Κι έτσι επέστρεψε ευτυχισμένος πίσω στον δικό του πλανήτη και το λουλούδι του. Έφυγε, όμως, τόσο ξαφνικά που ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ δεν μπόρεσε ποτέ να ανακαλύψει μέσα στο απέραντο διάστημα τον πλανήτη του για να τον επισκεφτεί και να ξανακούσει το γέλιο του.