Εκτύπωση

Μια «Τροφομαχία» με μεγάλη.. σημασία!

Σ'ένα πολύ μακρινό ηλιακό σύστημα, πολύ πιο μακριά από το δικό μας, που λεγόταν «Τροφομανία» ξημέρωνε μια από τις σημαντικότερες ημέρες του «τροφοαιώνα», καθώς αυτή την ημέρα οι ομάδες που είχαν οριστεί για να συμμετάσχουν σε αυτόν των αγώνα προς το «Τυροφεγγάρι» από τους πλανήτες του «Τροφομανία» (Φρουτοκατάσταση, Λαχανικούλης και Ζαχαρωνάξ) θα προσπαθούσαν μέσα από ανατρεπτικές δοκιμασίες να πατήσουν για πρώτη φορά το «κοτσάνι τους» στο Τυροφεγγάρι αλλά και να κερδίσουν τα 1.000.000 τροφοδολλάρια και ένα ταξίδι στην εξωτική Τρουφάρα Λουμπούρ.

Όλα έδειχναν να ήταν έτοιμα για την μεγάλη μέρα, όλοι είχαν στοιχηματίσει για το ποιος θα κέρδιζε, οι ομάδες που διαγωνίζονταν και οι ρεπόρτερ είχαν πάρει την θέση τους στην αφετηρία και το μόνο που έλειπε ήταν η πιστολιά του αφέτη για να ξεκινήσουν! Μα δεν θα ήταν τόσο απλός αυτός ο αγώνας, θα περιλάμβανε πολλή αγωνία αλλά και ...περίεργα αγωνίσματα. Τα μεγάλα «φαβορί» ήταν τα φρούτα και τα λαχανικά αφού όλοι ξέρουν ότι είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες και σε άλλα στοιχεία που επιδρούν θετικά στον οργανισμό μας και πρέπει να τα τρώμε σε καθημερινή βάση. Σχεδόν όλοι όμως είχαν στοιχηματίσει στα φρούτα αφού όλοι ξέρουν ότι είναι ένα πολύ καλό και υγιεινό γεύμα.

Η μεγάλη ώρα είχε φτάσει, οι προπονητές έδιναν τις τελευταίες οδηγίες και ξαφνικά ακούστηκε το χαρακτηριστικό «μπαμ» από την πιστολιά του αφέτη.

Οι τροφές είχαν καταφτάσει στο πρώτο αγώνισμα, την σκυταλοδρομία αστεριών. Η Λίνα η Πορτοκαλίνα έδωσε το αστέρι της στην Λένα την Φραουλένια, ενώ Ο Μάκης ο Ντοματάκης έδωσε το αστέρι του στην Άννα την Μελιτζάνα και ο Σου ο Τιραμισού στην Λίνα την Σοκολατίνα. Ξαφνικά όμως της ανεβαίνει το σάκχαρο, πέφτει από την κούραση και έτσι η ομάδα των γλυκών αποκλείεται από τον αγώνα και πια τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις δύο ομάδες που έμειναν. Η νικήτρια ομάδα αυτού του αγωνίσματος είναι των λαχανικών.

Το επόμενο αγώνισμα είναι το βόλεϊ με μετεωρίτες. Οι δύο ομάδες εισέρχονται στο γήπεδο και δίνουν τα «κοτσάνια» τους η μία στην άλλη. Η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτήν που θα βάλει τον πρώτο πόντο. Ο αγώνας αρχίζει και ο Ιανός ο Μαϊντανός κάνει πάσα στον Άκη τον Λαχανάκη κι εκείνος στην απέναντι ομάδα. Ο Γιώργος το Βερίκοκο πασάρει στον Αδάμ το Κορόμηλο και συνεχίζεται το ίδιο μέχρι που ο Αδάμ το Κορόμηλο βάζει τον τελικό πόντο. Τώρα αφού οι δύο ομάδες ισοβαθμούν απομένει το τελευταίο αγώνισμα που είναι δρόμος ταχύτητας. Τρία μέτρα πριν το τερματισμό ο Ιανός ο Μαϊντανός κουράστηκε τόσο πολύ που «παράβρασε» και έπεσε κάτω εξουθενωμένος. Ενώ όλα έδειχναν ότι τα φρούτα θα ήταν οι νικητές, ο Γιώργος το Βερίκοκο γυρνάει πίσω, σηκώνει τον Ιανό και πάνε μαζί στην τελική γραμμή. Αυτό είναι σίγουρα ένα παράδειγμα φιλίας καθώς τα φρούτα θα κέρδιζαν καθώς είναι γεμάτα ενέργεια και βιταμίνες αλλά αποφάσισαν να μοιραστούν τη νίκη τους μαζί με τα λαχανικά!!!

Παναγιώτα Μπαρζού
Ε΄Δημοτικού