Εκτύπωση

Ταξίδι στη μακρινή βοτανοΧώρα με το Τμήμα Ένταξης του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Σήμερα με περίμενε μια έκπληξη από τις καλές. Το κατώφλι του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πέρασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Η παιδική βιβλιοθήκη θαρρείς πως πήρε ένα πιο σοβαρό ύφος για να υποδεχτεί τις κοπέλες και τα παλικάρια που ήρθαν για να ταξιδέψουν μαζί μας στον μαγικό κόσμο των βοτάνων.

Το ταξίδι ήταν πράγματι απολαυστικό. Χάρηκα πολύ που διαπίστωσα για ακόμη μια φορά ότι μια παραμυθένια ιδέα μπορεί να αγγίξει την καρδιά και την σκέψη τόσο των μικρών παιδιών όσο και των μεγάλων, αρκεί να μιλήσει στη δική τους γλώσσα.

Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά πολλά βότανα. Μερικά τούς ήταν ήδη γνωστά. Άλλα πάλι τα μύρισαν για πρώτη φορά. Το άρωμά τους μεθυστικό! Οι ιδιότητές τους μοναδικές. Συζητήσαμε πολύ. Όταν τα βαζάκια είχαν σχεδόν αδειάσει και το παιχνίδι των γνώσεων είχε ολοκληρωθεί, τα παιδιά μίλησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Ποιήματα και ζωγραφιές, τεχνικές πάνω στο χαρτί σαν αυτές που βλέπουμε στους τοίχους των κτιρίων. Ήταν ένα όμορφο πρωινό.

Η Φανή, η Έφη και ο Ντενίς ζωγράφισαν τα βότανα της χώρας μας. Ο ευκάλυπτος, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, η μέντα, ο δυόσμος, η δάφνη..

Η Γεωργία και η Μιχαέλα στόλισαν ένα κλαδί με βότανα που μοσχοβολούν και χαρίζουν υγεία!

Ο Κώστας, ο Αλέξανδρος και ο Αδάμ υπέγραψαν το ταξίδι μας με τη δική τους τεχνική!

Η Σοφία και η Όλγα μας χάρισαν τα πολύχρωμα ονόματά τους!

Η Κλεονίκη και η Νεκταρία έκαναν μια υπέροχη ζωγραφιά κι έγραψαν ένα ποίημα για το χαμομήλι, τη λεβάντα, τη λουίζα και τη μέντα!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις καθηγήτριες των παιδιών, τις κυρίες Δρακουνάκη Όλγα, Βαγιού Μυρσίνη, Κουτσιμανή Μαρία-Ειρήνη και Μοσχούδη Φωτεινή που οργάνωσαν αυτήν την επίσκεψη. Κι όλοι μαζί ευχαριστούμε τα παιδιά που μας χάρισαν τις φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες τους.