Εκτύπωση

Με συνταξιδιώτες τα παιδιά της Γ΄ Τάξης του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014. Σήμερα το κατώφλι της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου πέρασαν τα κορίτσια και τα αγόρια της Γ' τάξης του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά μάς χάρισαν την πιο γλυκιά τους καλημέρα και η εκδρομή μας ξεκίνησε με τα σακίδια φορτωμένα μυρωδιές, χρώματα και φρέσκιες ιδέες. Τι νομίζετε.. Όποιος ταξιδεύει στην παραμυθένια Χώρα των βοτάνων δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο.

Τα παιδιά γνώρισαν τα βότανα από κοντά, τα άγγιξαν, τα μύρισαν και κι αυτά τούς διηγήθηκαν τις περιπέτειές τους. Όταν επιστρέψαμε το λόγο πήραν οι ξυλομπογιές κι οι μαρκαδόροι. Οι μικροί μου συνταξιδιώτες, με οδηγό την αστείρευτη φαντασία τους, μας διηγήθηκαν με τη σειρά τους τη δική τους περιπέτεια, τα δικά τους παραμύθια που είχαν απ΄όλα! Συννεφένιες βάρκες, πύργους και βασίλισσες, ζαχαρωτά κι ουράνια τόξα, μηνύματα περιβαλλοντικά για έναν κόσμο καλύτερο..

Η Γη και τα βότανα
Σταύρος, Νίκος, Γιώργος, Εριόν, Πάρης, Κωνσταντίνος, Κύρος

Η χρωματιστή Πολιτεία
Λίλα, Νικολέτα, Κωνσταντίνος, Άννα, Αμαλία, Φρόσω, Αναστασία

           

Το πάρτυ της βοτανοΧώρας
Στέργιος, Γιώργος, Έλλη, Χριστίνα, Ευγενία, Αμαλία, Φωτεινή, Δήμητρα, Αναστασία

Η Χαρούμενη Γιορτή
Γιώργος, Ευαγγελία, Γεωργία, Αθανασία, Καλλιόπη, Μαρία, Καλλιόπη

Η Βοτανούπολη
Χρήστος, Στέλιος, Σοφία, Αλέξανδρος, Μαριαλένα, Σωτήρης, Ηλίας

Το μαγεμένο λιβάδι
Κωνσταντίνα, Ειρήνη, Αναστασία, Δήμητρα, Αργυρώ, Βασιλική, Αμαρρυλλίς

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες και τον δάσκαλο των παιδιών, τις κυρίες Τζιώγλη Αθανασία, Τακιδέλλη Ελένη και τον κύριο Σακελλάρη Κλέαρχο που για μία ακόμη φορά μας εμπιστεύτηκαν τους μαθητές τους. Μα το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το φύλαξα για τα ίδια τα παιδιά γιατί μας χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα πρωινά.

Εύη Νικολαΐδου